Camu camu

Camu camu

myrciaria dubia
Zbieraná časť
plod
Podporuje
imunita, zápaly

Tento nenápadný plod je v rastlinnom svete najväčším „výrobcom” prírodného vitamínu C, v množstve neporovnateľnom s inými rastlinami. Obsah "céčka" v ňom je 30-60 x vyšší ako v pomarančoch a 2-3x vyšší ako v tak vysoko cenenej acerole. Plody obsahujú tiež vápnik, draslík, železo, riboflavín (vit. B2), niacín (vit. B3), fosfor, bielkoviny, aminokyseliny a flavonoidy, ktoré značne uľahčujú absorpciu vitamínu C organizmom. Vďaka týmto zložkám plody camu camu pôsobí antimutagénne, protivírusovo, protizápalovo (je jedným z najlepších protizápalových prírodných prostriedkov), antioxidačne a antiskleroticky. Je tiež jedným z najsilnejších generátorov imunitného systému v prírode.


Camu camu | Serafin byliny

Potrebujete poradiť?